Tips

Før og etter: en renovert 40m2 leilighet

Før og etter: en renovert 40m2 leilighet

Eieren av dette etasje, som ligger i toppetasjen i en bygning fra 1800-tallet beskyttet mot Barcelona Born, tilbringer ikke mange dager i året i Barcelona, ​​så når vi lette etter et sted å bo, virket de 40 kvadratmeterne av dette huset mer enn nok til å få det til å stoppe. Men selv om størrelsen var perfekt for ham, gjorde staten han var i ham ubeboelig. "Det ble ganske forverret generelt. Det ble gjort punktlige reformer i fortiden for å overfladisk rette viktige problemer som fuktighet, privatliv og helse," forklarte ChillidaFrancoy, studien som har ansvaret for å renovere dette huset. "Eieren la i hendene på oss å omorganisere mellomrommene, dra nytte av naturlig lys og integrere reform av kjøkken, bad og gulv."

Det første de måtte gjøre var å forberede bakken. "Huset ligger i bygningens siste etasje. Som i mange lignende tilfeller utgjorde dette anlegget tidligere taket, og viste et gulv med uregelmessige skråninger som vi måtte løse ved å bruke et mørtelregulariseringslag for å oppnå den nødvendige flatheten for å plassere det naturlige tregulvet, "utsetter de. Gulvet ble delt i to av en lastvegg. Arkitektene utnyttet denne uunngåelige inndelingen for å skape to miljøer. I den første er inngangen og soverommet. For å gi begge rommene privatliv ble det opprettet en unntatt skillevegg som på den ene siden fungerer som møbler i hallen og på den andre siden brukes den som hodegjerde med nattbord. Det andre området var dedikert til en stue med kjøkken. Selv om de tre rommene deler den samme plassen, klarte bruken av to forskjellige etasjer, en av tre og en annen keramikk, visuelt å avgrense plassen, og møbler med lignende design i spisestuen og på kjøkkenet ga samhold.

Den dominerende fargen er hvit, for å gi lysstyrke og visuelt utvide mellomrommene. På badet, også på små kvadratmeter, ble feilen spilt ved å plassere en 10x10 hvit flis med svarte skjøter som ser ut til å gi den andre dimensjoner av større størrelse. Den største overraskelsen med prosjektet ble funnet ved å hakke en av veggene i rommet. Før dem ble en vegg av den opprinnelige konstruksjonen presentert som bevarte de originale fargene, og som studien bestemte seg for å forlate i sikte, og var en av de få ornamentene som huset har.

www.chillidafrancoy.com

Annonsering - Fortsett å lese under 40m2 veldig godt brukt

ChillidaFrancoy-studioet har renovert denne leiligheten i Ciutat Vella i Barcelona. På bildet, inngangen og soverommet, atskilt med en unntatt skillevegg.

Inngangen før To deler

Gulvet er delt av en lastevegg som arkitektene brukte til å lage to mellomrom: det ene med inngangspartiet og soverommet og det andre (på bildet) med stue, spisestue og kjøkken.

God overraskelse

Under reformen fant arkitektene en vegg av den opprinnelige konstruksjonen som bevarte fargene og bestemte seg for å forlate den i sikte.

Hvit styrke

Den dominerende fargen er hvit, og arkitektene klarte å oppfylle to av eiernes ønsker: å få lys og utvide plassen visuelt.

Del uten å dele

Bruken av to etasjer har skapt to forskjellige områder innenfor samme rom.

Fortidens nåtid

Den elektriske installasjonen ble fullstendig endret, men en krøllete kabel og porselen vegglamper ble valgt for å minne om de forrige.

Mindre er mer

Møblene er minimalistiske og funksjonelle.

Kjøkkenet før Optisk illusjon

"For å oppnå større amplitude på et veldig lite bad, valgte vi å bruke 10x10 keramiske fliser som kombinert med det svarte leddet genererer en optisk illusjon uten skala," sier de fra studien.

dusj

Kranen ble også valgt i svart for å være fullt integrert.

Badet før